30e dag
Blijf op de hoogte en volg Jolanda en Bep
26 Juli 2015 | Spanje, Sarria
Vanmorgen vertrokken we na een eenvoudig ontbijt om 7:30 vanuit onze landelijke Albergue waar we in het souterrain sliepen en wij de enige gasten waren. Luxe dus!
We hadden een korte opwarmtijd om aan de klim te beginnen. We moesten naar 1335 m hoogte over 29km. Het ging geleidelijk met af en toe een pittig klimmetje. Af en toe leek het of je naar boven getild werd door de mooie vergezichten. Je kon eindeloos ver kijken, echt schitterend en dan weet je weer waar je die klim voor doet. 3,5 uur later waren we op de top. Daar wachtte ons een levensgroot Pelgrimsbeeld. Daarna weer een klein stukje bergafwaarts, en vervolgens weer kleine pittige klimmetjes. En dan zijn we toch echt boven en begint onze 12 km lange afdaling van 7%. Met de wind in de haren vliegen we dan naar beneden( speciaal voor Frank!) Onderweg zagen we prachtige dorpjes met ieder hun kerkjes. Overal kan je een 'doe het zelf stempel' krijgen. Ons boekje is al vol. In Samos, gelegen in een vallei, zien we gelijk het Monasterio San Julian (genoemd naar mijn neef) met zijn enorme Barokke gevel. Hier huisvesten nog enkele paters die daar een eenvoudige Albergue runnen. Wel alleen voor mannen. Nadat we even hebben rond gekeken stappen we weer op de fiets voor de laatste 11 km. Eitje denk je dan maar dan volgen er toch nog wat klimmetjes. Iedere keer denken we dit is de laatste maar dan komt er vanachter de bocht weer een nieuwe. Uiteindelijk komen we in Sarria aan. Een vrij moderne stad, die we snel doorfietsten Net buiten het centrum vinden we onze volgende slaapplaats' Albergue San Lazaro. We krijgen daar een privé kamer en blijken op 1 na de enige gasten te zijn. De andere gast ligt op de slaapzaal.
26 Juli 2015 - 16:33
Marja:
Beste Velo-Pelgrimsgangers,
Het ieder keer weer een genot om jullie verslag via dit medium op de voet te volgen.
Jammer dat daar straks een einde aan komt, met Santiago in het vizier, is jullie einddoel bereikt.
Mooie herinneringen mee naar huis nemen.Nu nog maar even van dit grootse avontuur genieten, de climax is nog niet bereikt. Hou vol. Dat gaat jullie zeker lukken met iedere avond weer zo'n lekkere maaltijd en een heerlijk bed om de volgende dag met volle elan er tegen aan te gaan.
Hartelijke groetjes
van Marja
Hier is het genieten met "de Tour" Froome (voor mij een slap Janus) zal de zege 2015 in ontvangst nemen, zo het nu laat aanzien.
26 Juli 2015 - 18:27
Corien:
Lieve Bep, ik volg jullie zo nu en dan, sorry dat ik niet wat meer betrokken ben. Maar t is even niet anders. Wat een fantastisch avontuur zeg! Nog een laatste spurt heb ik begrepen? Heel veel genieten en heel veel succes en kom maar snel de foto's laten zien en de verhalen laten horen.
Heel veel dikke knuffels
Xxx Corien -
26 Juli 2015 - 21:49
Magda:
Lijkt wel de tour de France met al die klimmetjes. Nou respect hoor, wel gedurfd dat dalen/ Niks voor mij.
Geweldig nu lekker uitrusten.
Groetjes van ons -
26 Juli 2015 - 21:58
De Bruyker Henri:
hallo, al die doe het zelf stempels, vinden we leuk.
De vooruitgang staat niet stil. grt -
27 Juli 2015 - 07:50
Ingeborg:
Wel lekker he!? Dat na klimmetjes ook heerlijke afdalingen komen............ -
27 Juli 2015 - 12:22
Marianne:
Wat een kanjers, ik doe het jullie niet na!
Houd moed, ga zo door met deze fantastische fietstocht. De tour de France is er niets bij.
Vele groeten vanuit het regenachtige Zwolle. -
27 Juli 2015 - 15:27
Annette:
Hi camono's,
Goh de laatste lootjes, maar jullie worden wel beloond na al de inspanningen die jullie leveren, geweldig hoor!!!
Ik ben gisteravond met Stefan naar huis gegaan, omdat het weer te slecht was, jammer, maar we hebben toch een heerlijke dag gefietst 77 km, niets bij jullie vergeleken natuurlijk.
Jammer dat het bijna voorbij is, ik zal de verhalen missen, maar fijn dat jullie snel weer naar huis komen.
Xxx