23e dag- zo 19/7
Blijf op de hoogte en volg Jolanda en Bep
19 Juli 2015 | Spanje, Belorado
Wel goed geslapen wel wat laat want de buren waren met iets anders bezig en het bed kraakte als een gek. Daarna werd het rustig.
Na ons ontbijtje met broodjes met worst, koffie en cake vertrekken we om 8.10 uur. Het is nog lekker fris. Eerst een stukje klimmen en we maken nog wat mooie foto's van het klooster. Vervolgens dalen we af, gaan weer omhoog en uiteindelijk een hele lange afdaling naar Santo Domingo de la Calzada. We verlaten de Rioja en hebben daar gisteren maar 1 glas wijn gedronken. Wel voor het enorme bedrag van €0,90. Dat zijn nog eens prijzen hè Toine.
We halen een stempeltje maar gaan geen geld betalen om de kerk te bekijken. Eerst maar eens koffie drinken. We komen nu echt in een snoepwinkel met chocolade terecht. Dat kunnen we niet weerstaan. Op het terras een kopje koffie met wat lekkers. We beginnen toch wel steeds dezelfde mensen tegen te komen. Best wel grappig. Eerst maar eens geldautomaat op zoeken want we staan bijna droog. Eens kijken of de automaat dit keer wel de gewenste hoeveelheid geld wilt geven. Gelukkig wel. We vervolgen onze weg naar Herramelluri een lange weg die een klein beetje naar beneden loopt. Afwisselend landschap met roodbruine grond verweven met goudtinten en groen. Ook zien we een gebergte met Carrera marmer.
Met de wind door de haren laten we ons naar beneden gaan. Daarna door naar Leiva en uiteindelijk Belorado. Om 12.00 uur zijn we op de plaats van bestemming en bellen we aan bij Casa Waslala een pension dat door een Nederlander wordt gerund. Mooie kamer en lekkere douche, het gaat weer helemaal goed komen. Nu even het dorpje in. Er schijnt een prachtig pleintje te zijn.
19 Juli 2015 - 15:56
Magd:
Jullie vorderen wel goed. Lekker eten en drinken voor veel geld!!!
Nou een leuk hotelletje gevonden, geniet er lekker van.
nog even volhouden gr Theo en Magda -
19 Juli 2015 - 20:12
Toine:
Jullie naderen Burgos, een van dè hoogtepunten van de Camino
met zijn fantastische kathedraal, een van de mooiste van Spanje, die mag je niet missen
Vòòr je Burgos bereikt kom je het monasteria Cartuja de Miraflores tegen, passeer je daar dan is het zeer de moeite waard om even af te stappen. Dit necropool van de koningen van Castilië
is een van de mooiste gotische gebouwen van Spanje met weer een retabel van een Vlaming
Net iets voorbij Burgos bevindt zich de beroemde koninklijke abdij van Las Huelgas
Prachtige gebouwen, enorm kunstbezit, belangrijke bibliotheek ( codex las huelgas)
20 Juli 2015 - 00:49
Annette:
Hi sportievelingen,
Wat een leven he!!!! Toch geweldig om dit te kunnen beleven.
En dat die bijzonder mooie info van Toine, dat is toch geweldig!
Dat wordt morgen weer een super culturele onderbreking tijdens jullie fietstocht.
Geniet ervan en ik kijk uit naar jullie volgende verslag.
Xxx