Dag 11 St Maure de Touraine - Poitiers
Blijf op de hoogte en volg Jolanda en Bep
07 Juli 2015 | Frankrijk, Poitiers
07 Juli 2015 - 19:43
Toine:
Tip: denk om de polychromie de Notre Dame la Grande om 10.30 u, duurt een kwartier -
07 Juli 2015 - 20:40
Jean-paul & Erika:
Wij keifier !
Goed " geplakt" dames!
Koop alvast een extra setje want de weg is nog lang....
Geweldig om jullie te kunnen volgen.
JP & E -
07 Juli 2015 - 21:02
Henk Van Hoorn:
Dank voor jullie mooie verslagen. Ik kijk er elke dag weer naar uit. Goede tot morgen. -
07 Juli 2015 - 21:03
Henk:
tot=rit -
07 Juli 2015 - 22:11
Bep:
TOINE
Ja, wij stonden er een uur te vroeg en kreeg het koud en te moe. Lig nu op bed en ga slapen. Best vermoeiend dat fietsen.
Maar de kerk wel gezien. Daar ben ik al blij mee. Morgen weer vroeg op. -
08 Juli 2015 - 09:18
Roselie:
Mooie verhalen! Een lekke band zelf gefixet, heel knap!
Leef erg met jullie mee. -
08 Juli 2015 - 11:25
Henri:
Wij volgen uw reis ; opgelet de Araben zijn niet verslagen in Poitiers maar wel in 737 in de slag van La Berre, nabij Narbonne in de Corbieres door Karel Martel .
Bezoekt u ook eens een dolmen of voorhistorische plaats ? en vond U ook " vrijheidsbomen "?
proficiat en sterkte . Je suis charlie. -
08 Juli 2015 - 16:03
Annette:
Goh knap hoor, zelf banden plakken ennnnn jullie zijn toch maar bofferds, dat de fiets in de kelder mocht staan, en terecht zulke prachtige fietsen!!!!!
Ja ja het zal best zwaar zijn af en toe, zelfs voor bikkels als jullie dames, daarom heb ik zoveel respect voor jullie.
Ga zo door! XXX -
09 Juli 2015 - 15:43
Toine:
Ben je Angoulème al voorbij ? Ik was even vergeten dit door te sturen.
Angoulème: Cathédrale Saint Pierre doet denken aan de Notre Dame la Grande in Poitiers. Weer die Romaanse stijl van Zuid West Frankrijk.
De gevel is sterk gerestaureerd in de 19e eeuw ( architect van de Sacré Coeur in Parijs ) het bovenste deel is een toevoeging van hem.
Binnen de prachtige koepelvormige gewelven met op de kruising de achthoek die de grote koepel ondersteund. Rust en evenwicht straalt deze bouwkunst uit
Alles doorspekt met de symboliek waarvan iedere middeleeuwse kerk een summa is. Cirkel, vierkant achthoek etc.